Monday, May 26, 2014

Partition SD Card Untuk ROM App2SD + Android

App2SD + adalah cara yang terkenal untuk menjalankan aplikasi Android pada kad SD anda tanpa kehilangan akses kepada mereka apabila anda gunung kad SD anda. Dalam panduan ini, kita akan menampilkan bagaimana untuk betul partition kad SD anda untuk membuat ia berfungsi sempurna dengan ROM APP2SD + berasaskan.

App2SD + kerja-kerja besar untuk menjalankan aplikasi Android dari kad SD tanpa mereka terhempas atau menjadi tidak boleh diakses apabila kad SD dipasang untuk penyimpanan USB. Walau bagaimanapun, ia memerlukan pembahagian kad SD anda dalam format yang khusus dan yang boleh membosankan bagi seseorang yang tidak tahu tentang keperluan. XDA-Pemaju telah berkongsi panduan dengan kami yang mudah untuk mengikuti dan menggunakan versi CD Live Linux sebelum ini ditampilkan alat GParted partition editing kami untuk partition kad SD dengan betul untuk digunakan dengan ROM App2SD + berasaskan.

Untuk pengguna yang lebih pakar.

Perhatikan bahawa ia tidak benar-benar perlu untuk menggunakan GParted dan saya menggunakan ia untuk panduan ini hanya kerana kaedah ini akan bekerja sama untuk semua pengguna di semua platform. Jika terdapat satu lagi alat pembahagian bahawa anda lebih selesa dengan, berasa bebas untuk menggunakannya selagi ia menyokong ext2, ext3 ext4 atau format. Hanya pastikan anda tahu bagaimana untuk menggunakannya dengan betul, memformat sepenuhnya kad pertama dan apabila pembahagian, menyimpan partition utama pertama dengan FAT32 sebagai sistem fail dan apa-apa saiz yang 1 GB ditinggalkan selepas itu, dan membuat partition kedua dalam bahawa 1 GB dengan ext2, ext3 ext4 atau sebagai sistem fail. ext2 adalah disyorkan kerana keserasian yang tinggi dengan ROM.

Untuk pengguna yang baru.

Nota: Sila ikut panduan ini atas risiko anda sendiri. Saya Edmond Billy tidak akan bertanggungjawab jika anda akhirnya kehilangan apa-apa data pada kad SD atau komputer dengan tidak mengikuti panduan ini dengan baik. Kad SD anda gunakan akan dihapuskan jadi sandaran semua bersih data daripadanya pertama.

Sebelum anda bermula, pastikan anda mempunyai kad SD yang belum dibahagikan, dan juga pembaca kad untuk mengakses kad anda dari komputer anda semasa boot di GParted Live CD.

Langkah pertama ialah untuk merebut boot imej Live CD GParted dari pautan yang diberikan di bawah dan burn ke CD atau DVD dengan menggunakan pembakaran CD kegemaran anda. Sekarang menggunakan pembaca kad untuk menyambung kad itu ke komputer anda dan format dengan fail FAT32 sistem, dengan menggunakan kelompok saiz .Reboot komputer anda dari GParted Live CD yang anda buat dalam Langkah 1, berikut apa-apa arahan pada skrin hingga ke muka GParted sepenuhnya loaded. Sekarang pilih kad anda dari rantau ini atas kanan antara muka GParted.

Nota: Langkah ini adalah sangat penting. Jika anda akhirnya memilih salah satu cakera keras komputer anda atau apa-apa yang berkaitan drive Flash USB, langkah seterusnya akan menghapuskan semua data dari mereka tanpa apa-apa amaran.

Teruskan hanya selepas anda telah memastikan bahawa kad SD adalah selected. Anda perlu melihat satu partition FAT32 sedang dipaparkan. Klik kanan pada ia dan pilih memadamnya, mengesahkan mana-mana segera yang anda get.You sekarang akan melihat ruang tidak diperuntukkan di sana. Klik kanan pada ia dan memilih untuk membuat partition. Set baru sebagai 'Partition Rendah' ​​dengan 'FAT32' sistem fail. Pastikan untuk menetapkan 'ruang bebas berikut' untuk 1024MB, meninggalkan segala-galanya kerana ia adalah, dan klik 'Tambah'. Begitu juga mewujudkan satu lagi partition baru dalam ruang yang diperuntukkan tetapi menetapkan satu ini sebagai 'logik' dengan 'ext2', 'ext3' atau 'ext4' sebagai sistem failnya, meninggalkan segala-galanya sebagai lalai, dan klik 'Tambah'.

Nota: 'ext4' adalah format ext terkini tetapi beberapa ROM mempunyai masalah dengan itu manakala kurang mempunyai masalah dengan 'ext3' dan 'ext2' kerja-kerja dengan hampir semua ROM keluar there.You kini harus melihat dua partition dalam antara muka utama GParted. Klik 'Guna' untuk memulakan pembahagian kad anda mengikut settings.Once ini proses selesai, reboot komputer anda ke dalam Windows dan selamat mengeluarkan SD card.Power telefon anda, masukkan kad SD ke dalam ia dan anda selesai.

Sekarang anda boleh flash sebarang APP2SD ROM + membolehkan dan memasang aplikasi anda ke kad SD dengan selamat - mereka boleh diakses manakala kad anda dilekapkan melalui USB.

Download GPartED Live CD: http://sourceforge.net/projects/gparted/files/

No comments: